<body>05.11.2018.

The same red flags you ignore in the beginning will be the same reason it ends.

"Ja ne znam zašto ti na to gledaš tako negativno. Šta će ti taj fuckboy u životu. Kad izađe u kafanu, da ti razmišljaš gdje je, šta radi, bari li koga. A pogotovo kad ode u Mostar. Bolje ti je ovako. Budi sretna." reče mi osamnaestogodišnja rodica.
On je učinio da se uopće ne radujem svojoj odbrani rada, svom rođendanu, svojoj proslavi. Dan nakon našeg dejta sam išla da kupim haljinu za odbranu. I bilo mi je totalno svejedno šta ću uzeti. Kako dani prolaze, haljina mi se sve manje sviđa. Učinio je da sve to manje vrednujem. Sve je beznačajno bez njega. Dok smo stajali u hodniku te noći, posmatrala sam ga i pomislila kako ćemo možda zajedno dočekati moj rođendan; kako ćemo zajedno proslaviti moju diplomu. Kako sam naivna i očajna. Danas nisam plakala, nikako. Ali sad mi se plače kako pišem ovo. Stvarno mnogo žalim sebe. Krivo mi je što sam bila toliko naivna, što sam vjerovala njegovim riječima. Ali ne mogu vratiti vrijeme. Trebalo je tako biti. Sve te nauči nečemu pa tako i ovo. Dobro rasuđivanje proizilazi iz iskustva; iskustvo proizilazi iz lošeg rasuđivanja, reče Will Rogers. Prvi, pravi fuckboy u mom životu me uspio sjebati. I ne želim nikome da to osjeti. Nema veze.
Donijela sam odluku i nadam se da ću se uspjeti toga pridržavati. Ne dozvoljavam ti više da upravljaš mojim životom. Mojim emocijama. Želim da se radujem svojoj odbrani. Svom rođendanu. Svojoj proslavi. S tobom ili bez tebe. Nisi uspio procijeniti da vrijedim, ali vrijedim. Vjeruj mi da vrijedim. Želim ti da nađeš djevojku kakvu tražiš i da budeš sretan, a sebi želim u budućnosti više pameti. I nekoga ko će prepoznati moju vrijednost i učiniti me sretnom.
Dear fuckboy, it's time to say goodbye.

The moment you feel like you have to prove your worth to someone is the moment to absolutely and utterly walk away.

P.S. Samo da se ovaj način razmišljanja do sutra ne promijeni i bit će dobro haha.