<body>09.11.2018.

Naslova bez.

Ne volim kad mi neko kaže: "Mama ti je najbolji prijatelj.". Mama je roditelj i prijatelj, ali za mene ne najbolji. Znam da se uvijek u životu mogu osloniti  na nju, sve to stoji, ali ja joj ne mogu i ne želim pričati o dešavanjima u svom životu. Smatram da se roditeljima neke stvari ipak ne mogu ispričati i da ih treba zadržati za sebe. Danas smo se zakačile jer se nevjerovatno razilazimo u mišljenjima i uslijedila je rečenica "Niko ti nije bolji prijatelj od mene. Ja sam ti najbolji.". E pa izvini, ali nisi. Najbolji prijatelj nije neko ko ne može procijeniti da nisi okej, bez da to kažeš. Najbolji prijatelj nije neko ko će te, dva dana nakon što si isplakao svoju dušu i rekao šta te muči, pitati "Šta je sad bilo?", već "Kako si?". Najbolji prijatelj nije neko ko nema pojma šta se dešava u tvom životu, osim površnih stvari koje navedeš tek onako kad te upita "Šta ima?". Mogla bih ovako do ujutro. Volim te puno, ali nisi mi najbolji prijatelj.

Danas smo bili na Kovačićima i prošli smo pored njegove zgrade. Želudac mi se okrenuo. Prije tačno dvije sedmice, u ovo vrijeme, sam se spremala za naš dejt. Posljednji ever, I guess. Kako tužno.

Neće mi se Mefistol naljutiti što pišem o ZV-u. Ovaj blog ne bi bio zanimljiv kad ne bih pisala o njemu, je li tako haha? :)